0

Őszi méregtelenítő diéta

Mikor a természet leveti nyári ruháját, és a fák roskadoznak a terméstől, jó dolog, ha szervezetünket is felkészítjük a téli hónapokra. Erre lehet jó választás az őszi méregtelenítő diéta. Az őszi diéták alapja a nagy mennyiségű friss zöldség és gyümölcs. Egy ilyen diétával nem csak méregteleníteni tudjuk a szervezetünket, de a vitaminraktárainkat is feltölthetjük.

 Az őszi méregtelenítő diéta nem olyan drasztikus, és nem is annyira szigorú, mint egy kúra. Fontos, hogy olyan alapanyagokat válasszunk, amelyeknek magas a rosttartalmuk. A rostok segítenek ugyanis kiüríteni a szervezetből a méreganyagokat. A zöldségek, gyümölcsök mellé iktassuk be a különböző gabonákat is, hisz azoknak is magas a rosttartalmuk.

Őszi méregtelenítő diéta

Őszi méregtelenítő diéta

Az őszi méregtelenítő diéta alatt a legjobb, ha reggelire pirítóst eszünk egy kis sovány felvágottal, hozzá frissen facsart gyümölcslével és zöldségsalátával. A tízórai és uzsonna alkalmával elégedjünk meg egy almával, 1-2 fürt szőlővel, néhány szem szilvával, esetleg körtével. Ebédre fogyasszunk könnyű zöldséglevest, valamint grillezett vagy párolt húsokat. Körítésként jó választás a görög saláta vagy a káposztasaláta. Vacsorára is könnyed ételeket válasszunk, például halat.

A cukros, zsíros ételek az őszi méregtelenítő diéta alatt kerülendőek, akárcsak az alkohol és a dohányzás. Fogyasszunk ellenben sok folyadékot (legjobb a szénsavmentes ásványvíz), hogy a már felszabadult méreganyagok könnyebben távozhassanak a szervezetből.

  
Iktatva: Ételek, diéta Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024