0

Őszi méregtelenítő kúra

Nyáron a nagy pihenés alatt történő kerti partik, a néha meggondolatlan nassolások, a cukrozott üdítők fogyasztása stb. következtében szervezetünk telítődik méreganyagokkal. Az őszi méregtelenítő kúra jó megoldás lehet, ha szervezetünket szeretnénk megszabadítani e felgyülemlett salakanyagoktól. Ősszel a piacok standjai roskadoznak a friss zöldségektől és gyümölcsöktől. Sok közülük kifejezetten jó méregtelenítő.

Az őszi méregtelenítő kúra fontos szabálya, hogy legalább 3-4 napig tartson. Mielőtt belefognánk a kúrába, érdemes előtte pár nappal már könnyebb ételeket fogyasztani, és a kúra végeztével is csak fokozatosan álljunk vissza a régi étrendre. A kúra alatt lényeges, hogy sok folyadékot fogyasszunk, lehet az szénsavmentes ásványvíz vagy gyógytea. A kúra során tapasztalhatunk kellemetlen mellékhatásokat: émelygést, fejfájást, szédülést. Ezek annak a jelei, hogy a méreganyagok ürülnek a szervezetből.

Őszi méregtelenítő kúra

Őszi méregtelenítő kúra

Az őszi méregtelenítő kúra alapja lehet csak zöldség vagy csak gyümölcs, de akár vegyesen is mindkettő. Az egyik legjobb méregtelenítő a szőlő. Ha ezt választjuk méregtelenítőnek, hét nap alatt az étkezéseink nagy részét a szőlő kell kitegye. Próbáljunk ki minél több szőlőfajtát, hogy ne legyen annyira unalmas a kúra.

 Választhatjuk még a különböző zöldségeket is az őszi méregtelenítő kúra alkalmával. Jó választás a káposzta vagy a krumpli. Bármelyiket is választjuk lényeges, hogy kitartóak legyünk, mivel a napok során vannak buktatók és gyakran kísértésbe eshetünk.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024