0

A méregtelenítő ételek szerepe

Köztudott, hogy szervezetünket naponta több ezer vegyi anyag „támadása” éri, a tápcsatornán (ételek és italok), a légutakon (szennyezett levegő), valamint a bőrön (kozmetikai szerek) keresztül. Bár a légszennyezés ellen vajmi keveset tehetünk, és a kozmetikai, tisztálkodási szereket sem tudjuk teljesen kiiktatni, azt, amit megeszünk és megiszunk, meg tudjuk válogatni. A méregtelenítő ételek és italok, azon túl, hogy nem gyarapítják a méreganyag készletünket, segítenek annak az apasztásában.

Tartósítószertől és mesterséges adalékanyagoktól mentesek a méregtelenítő ételek. Olyan élelmiszerek tartoznak ebbe a csoportba, amelyek nem tartalmaznak zsírt és állati fehérjét, és teljes kiőrlésű lisztből, valamint zöldségekből, gyümölcsökből készülnek.

Ételek

Méregtelenítő ételek

A méregtelenítő ételek készítésénél jó, ha figyelembe vesszük, hogy a lenmag, szezámmag, paradicsom, medvehagyma, fokhagyma, brokkoli, a gyümölcsök többsége, valamint a zöldleveles zöldségek kiváló méregtelenítők. A zöldségek és gyümölcsök többsége sok folyadékot és növényi rostot tartalmaznak, így feloldják és eltávolítják a belekből a lerakódásokat, salakanyagokat. Ezek mellett sok vitamint és antioxidánst juttatnak a szervezetbe, így a méreganyagok mellett a szabad gyököket is kiiktatják.

Akik nem tudnak csak zöldségen, gyümölcsön, gabonapelyheken élni, azok számára is van megoldás, ugyanis a csirkehús, a lazac és a tonhal is a méregtelenítő ételek csoportjába tartozik. Természetesen a zsíros, füstölt, olajban sült húsok valamint a felvágottak, kolbászok a tiltólistán szerepelnek.

  
Iktatva: Ételek, diéta

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024