0

A méregtelenítő diéta fontossága

Mivel naponta folyamatosan jutnak be szervezetünkbe a különféle méreganyagok a tartósított és vegyi anyagokkal kezelt élelmiszerek, valamint az ivóvíz, az üdítőitalok, alkohol stb. által, szervezetünket segítenünk kell az öntisztító folyamataiban. A méregtelenítő diéta olyan étrendet feltételez, amely egyrészt kizárja a szervezet további méreganyagokkal való „feltöltését”, ugyanakkor rostokban és vitaminokban gazdag tápanyagot juttat a szervezetbe.

A bélmozgást serkentő, rostos élelmiszerekkel és az átlagosnál nagyobb folyadékbevitellel a méregtelenítő diéta segít megtisztítani a beleket a lerakódott salakanyagoktól. A sok folyadék feloldja, a növényi rostok pedig kisöprik a salakanyagokat.

Diéta

Méregtelenítő diéta

A rendszeresen és következetesen, az előírásoknak megfelelően végzett méregtelenítő diéta akár több kiló salakot, szennyeződést is képes eltávolítani. Egy felnőtt bélrendszerében akár 4 kg lerakódás is lehet, a vastagbél redőiben és a bélbolyhok között. A keserűsó vízben oldva segít a belek tisztításában, hashajtó hatása révén. A keserűsó alkalmazását olyan napokon ajánlott elkezdeni, amikor otthon tudunk tartózkodni, mivel rövid idő alatt megjön a hatása.

A méregtelenítő diéta alatt sok zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani, mivel a rostok mellett sok vitamint és ásványi anyagot, nyomelemet, antioxidánst tartalmaznak, így pótolni tudják a méreg- és salakanyagokkal együtt távozó, a szervezet számára hasznos tápanyagokat. A diéta alatt nem ajánlott cukros, finomított lisztből készült pékipari termékeket fogyasztani.

  
Iktatva: Ételek, diéta

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024