0

A méregtelenítő kúra javallatai

A lepedékes nyelv, keserű íz a szájban, kellemetlen szájszag, fajfájás, székrekedés, fáradékonyság, gyengeség, ingerlékenység, az immunrendszer gyengülése és egymást érő fertőzések mögött sok esetben a szervezet mérgező és salakanyagokkal való telítettsége húzódik meg. Egy méregtelenítő kúra jelentős változásokat hozhat, számos kellemetlenségtől megszabadíthat. Amennyiben valamilyen krónikus vagy akut betegségben szenvedünk, meg kell beszélni ezt az orvosunkkal, csak az ő ajánlásával szabad elkezdeni a kúrát.

Többféle méregtelenítő kúra létezik, ajánlott olyanba belevágni elsőre, amely nem túl drasztikus, nem tiltja meg egy csapásra minden addigi megszokott élelmiszer fogyasztását. A radikális eszközöket is használó kúra felboríthatja a szervezet egyensúlyát, és több kárt okoz, mint hasznot.

Méregtelenítő kúra

Méregtelenítő kúra

A méregtelenítő kúra alatt fogyasszunk sok – lehetőleg nyers vagy párolt – zöldséget és gyümölcsöt, ha lehet, akkor bioboltokból szerezzük be azokat. A vegyi anyagokkal kezelt, szép, de ízetlen zöldségek és gyümölcsök nem sokat segítenek a méregtelenítésben. Igyunk sok folyadékot, naponta 2-2,5 litert, lehetőleg teákat, gyümölcsleveket és ásványvizet.

A méregtelenítő kúra során javul az anyagcsere, gyorsul a bélmozgás, könnyebben felszívódnak a vitaminok és az ásványi anyagok, az emésztés hatékonyabb lesz, több energiát tud kivonni a szervezet a tápanyagokból. Ezzel párhuzamosan erősödik az immunrendszer és javul az életkedvünk, energikusabbá válunk, nem gyötör az álmatlanság és a folytonos fáradékonyság.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024