0

A méregtelenítő léböjtkúra előnyei

Böjt alatt eltávolítódnak a toxinok szervezetünkből, „megpihennek” belső szerveink, felfrissülünk, és egyúttal egészségesebbekké, ellenállóbbakká válunk a betegségekkel szemben. Mindenki maga dönti el, hogy a tisztítókúra mely formáját választja. Egyik bevált módszer a méregtelenítő léböjtkúra, mely tarthat 1-4 napig, vagy akár 1-3 hétig is.

A méregtelenítő léböjtkúra alatt valódi nagytakarítást végzünk szervezetünkben, megszabadulunk ugyanis minden fölösleges salakanyagtól, felgyülemlett méreganyagtól, melyeknek mindannyian ki vagyunk téve az élelmiszerekben található adalékanyagok, a környezeti szennyezés, a stressz és a felgyorsult életmód miatt. Ami ugyancsak előnyös, ezzel együtt a pluszkilóktól is megválhatunk. A kúra nagyon nagy mennyiségű folyadékbevitelt igényel, naponta akár 3 liter folyadékkal kell számolnunk.

Léböjtkúra

Méregtelenítő léböjtkúra

A vízben oldott keserűsó hashajtó hatású, ezért ha ezt kezdjük inni, számolnunk kell azzal, hogy a szervezetünkből kiürülő vitaminokat, ásványi anyagokat pótolnunk kell. A méregtelenítő léböjtkúra alatt fogyaszthatunk különböző teákat, teakeverékeket, szénsavmentes ásványvizet, természetes gyümölcs- és zöldségleveket. Ezeken a napokon ajánlott kerülni a nehéz ételek fogyasztását.

A méregtelenítő léböjtkúra alatt, főként az első napokban fáradékonyabbakká, ingerlékenyebbekké válhatunk, fejfájásra panaszkodhatunk. Fogadjuk ezt természetes reakciónak, és ahelyett, hogy megszakítanánk a méregtelenítés folyamatát, menjünk el sétálni vagy sportolni a friss levegőn. Mielőtt elkezdenénk a méregtelenítést, kérjük ki orvosunk véleményét, ugyanis nem mindenki alkalmazhatja a böjt e formáját, és bizonyos esetekben többet árthatunk, mint használunk.

  
Iktatva: Fogyókúra

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024