0

A tisztítókúra jótékony hatása

A napi stressz, az alvászavarok, a sok adalékanyaggal kezelt élelmiszerek fogyasztása, a levegő szennyezettsége stb. mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a méreganyagok felhalmozódjanak szervezetünkben, és felbomoljon az anyagcserénk. Éppen ezért szükséges, hogy évente néhány alkalommal (legalább kétszer: tavasszal és ősszel) a tisztítókúra alkalmazása.
Amennyiben a következő tüneteket tapasztaljuk, valószínűleg szükség van egy hatékony tisztítókúra elvégzésére: székrekedés, puffadás, szédülés, fejfájás, fáradtság, kellemetlen szájszag, emésztési zavarok, gyengeség, ingerlékenység, koncentráló képesség csökkenése, álmosságérzet, fokozott fogékonyság a betegségekre, esetleg magas vérnyomás. Fontos azonban, hogy orvosunkkal konzultáljunk, mielőtt nekikezdenénk a méregtelenítésnek. Vannak ugyanis olyan betegségek, melyek fennállásakor ez ellenjavallt. Nem ajánlott szívbetegségben, cukorbetegségben, máj- vagy veseelégtelenségben, illetve gyomorfekélyben szenvedőknek.

Tisztítókúra

Tisztítókúra

Számtalan módszer létezik, hogy megszabaduljunk a szervezetünkben felhalmozódott méreganyagoktól. Ilyenek például az élelmi rostok fokozott bevitele, különböző gyógyteák fogyasztása, masszázs, forró fürdő, szauna, vagy a különféle sporttevékenységek. Mindemellett nagyon fontos, hogy naponta 1,5-2 liter vizet fogyasszunk. Jó tudni azonban, hogy ha továbbra is fogyasszuk a tartósított és adalékanyagokkal kezelt élelmiszereket, vagy nem természetes üdítőitalokat iszunk, hiábavaló az egész tisztítókúra.

A tisztítókúra első napjaiban jelentkezhet fejfájás, puffadás, görcsök, viszkető bőr és egyéb kellemetlen tünetek, amelyek normálisak ilyenkor. Nem kell megijednünk és abbahagynunk a méregtelenítést, mihelyt szervezetünk hozzászokik a változásokhoz, és semlegesítve lesznek a méreganyagok, helyreáll közérzetünk is.

  
Iktatva: Tisztítókúra

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024