0

Citrom méregtelenítő hatása

Régóta köztudott, hogy a legtöbb zöldség és gyümölcs jó méregtelenítő hatású. Az egyik ilyen a citrom, ennek méregtelenítő hatása nagyon magas. Nemcsak magas C-vitamin tartalma miatt jótékony e savanykás déligyümölcs. A savanyúságot okozó enzimek segítenek a szervezetnek, hogy megszabaduljon a nemkívánt méreganyagoktól.

 A citrom méregtelenítő hatása nem vitatott. A benne található enzimek segítenek lebontani a bélben lerakódott zsírokat, valamint a vastagbélben pangó salakanyagokat. Bár természetes közegben savas a citrom, az emésztés alatt lúgossá válik, így a sav-bázis egyensúly elérésében is segít, ami nagyban hozzájárul szervezetünk jó működéséhez.

Citrom méregtelenítő hatása

Citrom méregtelenítő hatása

A citrom méregtelenítő hatása nem csak magában fogyasztva kerül előtérbe. Elkészítve limonádénak, cukor helyett juharsziruppal, kiváló méregtelenítő ital lesz belőle. Ha ebből az italból naponta fogyasztunk néhány pohárral, már sokat tettünk azért, hogy méregtelenítsük a szervezetünket.

Egy tisztítókúra kiváló segítője lehet a citrom méregtelenítő hatása, hisz nem csak méregtelenít, de segít a zsírok lebontásában, valamint jótékony hatással van a salakanyagok kiürítése szempontjából is. Adhatjuk bátran ételeinkhez ecet helyett, vagy épp a méregtelenítő teánkat ízesíthetjük vele. Végigcsinálhatunk egy teljes citromkúrát is, ami segít megszabadulni nemcsak a méreganyagoktól, hanem néhány fölös kilótól is, valamint a narancsbőr kellemetlen dudorait is mérsékelheti.

  
Iktatva: Méregtelenítés házilag Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024