0

Kellemes és hasznos tisztítókúra: a méregtelenítő illóolaj

A méregtelenítés ideje alatt nem egyedül a zöldségeké, gyümölcsöké és teáké a főszerep, hanem a méregtelenítő illóolaj alkalmazásáé is, mely nagymértékben hozzájárul a testi-lelki megtisztulás folyamatához. Az aromaterápiák kellemessé teszik a méregtelenítés folyamatát, relaxált állapotba juttatják az embert, és jó közérzetet biztosítanak számára.

A borókabogyóból készült méregtelenítő illóolaj az egyik leghatásosabb az illóolajok körében. Hatékony májtisztító és gyulladáscsökkentő, nem utolsó sorban pedig kiváló vízhajtó hatású. Nemtől és életkortól függetlenül használható, kivéve terhesség vagy veseproblémák esetén. A rozmaring is kiváló májtisztító és vízhajtó tulajdonsággal rendelkezik, mely javítja a vérkeringést és tisztítja a beleket. Epilepszia és terhesség esetén nem ajánlott a használata.

Méregtelenítő illóolaj

Méregtelenítő illóolaj

A citromból készült méregtelenítő illóolaj kiváló emésztési problémák kezelésére, továbbá segíti a vérkeringés és a szív optimális működését. Használata után 8-10 óráig tilos a napozás és a szolárium-használat, ugyanis roncsolhatja a bőrt. A levendula illóolajat nem kell hígítani, csak bedörzsölni a bőrbe. Hatékony stresszoldó, és légzési nehézségek, légzőszervi megbetegedések gyógyítására is kiválóan alkalmas. Jó kedélyjavító is egyben. Érzékeny bőrűek ne használják!

A méregtelenítő illóolajok csak külsőleg alkalmazhatóak, belsőleg soha. A levendulából készült illóolajon kívül más nem érintkezhet a bőrfelszínnel hígítatlanul. Otthon ne kísérletezzünk az illóolajok használatával, mert lehetséges, hogy többet ártunk vele magunknak, mint amennyit használunk. Alkalmazásuk előtt kérjük ki egy aromaterapeuta véleményét!

 

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024