0

Méregtelenítés házilag

Minden amit megeszünk, hatással van az egészségünkre. Helytelen étkezési szokásainkkal, valamint egy egészségtelen étrenddel megterheljük gyomrunkat, beleinket. A meg nem emésztett táplálék pedig lassan elkezd erjedni és méreganyagok, toxinok szabadulnak fel. Ezért fontos, hogy időnként a tisztítókúrát végezzünk, melynek egyik legkézenfekvőbb formája a méregtelenítés házilag.

Fontos megértenünk, hogy a méregtelenítés házilag nem  az éhezésről szól, hanem egészségünk megőrzéséről, esetleg helyreállításáról, közérzetünk, kedélyállapotunk jobbításáról, anyagcserénk javításáról. Reggelente, éhgyomorra igyunk sima vizet vagy természetes gyümölcsből, illetve zöldségből kifacsart leveket. Mivel minden gyümölcs és zöldség egy sor fontos vitamint tartalmaz, egyben egy vitaminkúrát is tartunk. Étkezéseinknél kerüljük a lisztneműeket, a zsíros, nehezen emészthető és különböző módszerekkel, eljárásokkal kezelt ételeket, valamint az édességeket.

Vitaminkúra

Méregtelenítés házilag

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a méregtelenítés házilag a teljes koplalást vagy null kalóriás diétát jelent. Ez nem egy járható út, mivel – bár megtörténik egy bizonyos fokú méregtelenítés – a szervezet legyengül, és megbetegszik. Vannak, akik hashajtókkal próbálják magukat méregteleníteni, ám itt is óvatosan kell cselekedni, mert a hashajtók emésztési zavarokat okozhatnak.

A méregtelenítés házilag több módszert is magába foglalhat, ajánlott a legtesthezállóbbat kiválasztani, jól megtervezni és kivitelezni a szervezet tisztítását. Különböző teák, teakeverékek kaphatók a gyógyszertárakban, gyógynövényüzletekben, ezek mellett számos étrend kiegészítő, méregtelenítő tapasz stb. áll az érdeklődők rendelkezésére.

  
Iktatva: Méregtelenítés házilag

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024