0

Méregtelenítő élelmiszerek

Minden táplálék, amit elfogyasztunk, hatással van szervezetünkre. Épp ezért nem mindegy, hogy mit eszünk nap mint nap. Vannak kifejezetten méregtelenítő élelmiszerek. Ha odafigyelünk arra, hogy minden nap fogyasszunk ezekből, akkor rengeteget segítünk szervezetünknek, hogy egészségesen tudjon működni nagyon sokáig.

A méregtelenítő élelmiszerek nagy táborát főleg a nyers zöldségek és gyümölcsök alkotják. Ezek közül is érdemes megemlíteni a keserű fajtákat, mint amilyenek a rukkola vagy a grapefruit. Ezek jótékonyan segítenek abban, hogy állandó legyen a méregtelenítés. A hüvelyesek közül a csicseriborsó, a lencse és a vesebab az igazi nagyágyú e téren.

Méregtelenítő élelmiszerek

Méregtelenítő élelmiszerek

A méregtelenítő élelmiszerek közé nemcsak a zöldségek tartoznak. Vannak kifejezetten méregtelenítésre alkalmas teák is. Fogyasszuk bátran a zöld, fehér, kombucha vagy épp fekete teákat. Igyunk meg ezekből napi 1-2 csészényit. Ízesíthetjük citrommal vagy gyömbérrel, cukrot inkább ne tegyünk bele. Ha mégis édesítenénk, akkor egy kis mézet csurgassunk bele.

Bármit fogyaszthatunk, ami jólesik, ám nem szabad egyoldalúan táplálkozni. A szervezetnek a jó működéshez szüksége van a zsírokra pont úgy, mint a szénhidrátokra. Az a lényeg, hogy a méregtelenítő élelmiszerek szerepeljenek minden nap az étrendünkben. A változatos étrend nemcsak a méregtelenítésben segít, hanem vitaminokat is juttathatunk a szervezetünkbe, amikre szintén nagy szükségünk van.

  
Iktatva: Ételek, diéta Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024