0

Méregtelenítő étel receptek

Mikor valami jó receptet keresünk a vasárnapi ebédhez, eszünkbe sem jut, hogy a méregtelenítő étel receptek között válogassunk. Pedig nem kell ezektől tartanunk, hisz nagyon finomak, ráadásul az esetek nagy részében nem kerülnek többe, mint az átlagos ételek, sőt elkészíteni sem nehezebb.

 A méregtelenítő étel receptek általában abban különböznek, hogy másképp kell ezeket elkészíteni. Például a húsok esetében nem rántjuk ki bő olajban, hanem roston sütjük vagy pároljuk. Majdnem minden ilyen recept lényege a sok nyers zöldség. Mivel a zöldségek legjobban nyersen fejtik ki méregtelenítő hatásukat, így ne főzzük, esetleg pároljuk vagy grillezzük.

Méregtelenítő étel receptek

Méregtelenítő étel receptek

A méregtelenítő étel receptek elkészítésénél használjunk hidegen sajtolt olajokat. Kerüljük a sót, és inkább friss zöldfűszerekkel ízesítsük ételeinket. Érdemes kipróbálni a tealevéllel készült ételeket, hisz nagyon finom ízeket tudunk varázsolni ennek felhasználásával. Használjunk bátran citromot, gyömbért vagy épp kakukkfüvet, hisz ezek önmagukban is nagyon jó méregtelenítők.

Bármilyen ízlésvilág kielégíthető a méregtelenítő étel receptek segítségével. Pici odafigyelés és néhány főzési technika megváltoztatása segíthet abban, hogy egészségesebben táplálkozzunk. Az ételek elkészítésénél ügyeljünk arra, hogy ne használjunk félkész ételeket, hisz azok tartalmaznak olyan anyagokat, ami nemhogy nem méregtelenít, hanem még káros is a szervezetünkre. Kis odafigyeléssel tehát sokkal egészségesebbek lehetünk.

  
Iktatva: Ételek, diéta Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024