0

Méregtelenítő anyagok

Étrendünk sajnos nagy számban tartalmaz olyan anyagokat is, amelyek károsak egészségünkre nézve, és ezek lerakódásai lassítják az emésztést, károsítják a belső szervek működését. Ezektől a méreganyagoktól akkor szabadulhatunk meg könnyedén, ha diétázunk, és olyan méregtelenítő anyagokat fogyasztunk, mint amilyenek például a méregtelenítő fűszerek.

Méregtelenítő fűszer a kakukkfű, kömény, babérlevél, kurkuma, fahéj, torma, majoránna. Ezekből készíthetünk teát, és frissen is fogyaszthatjuk. Szintén méregtelenítő anyagként tartják számon a hagymát és a fokhagymát. A hagyma nagyon sok vasat, B- és C-vitamint tartalmaz, a fokhagymának pedig kiváló antibakteriális tulajdonsága van, ezenkívül pedig mindkettő ajánlott bélférgek eltávolítására is.

Méregtelenítő anyagok

Méregtelenítő anyagok

Méregtelenítő anyagok a zöldségek és a gyümölcsök, melyek magas antioxidáns tartalmuk miatt kiválóak szervezetünk tisztítására. Méregtelenítő kúra alatt érdemes nagyon sok vizet inni, főként szénsavmentes vizet, melynek fogyasztásával nagyon sok salakanyagot eltávolítunk szervezetünkből. Esténként érdemes forró fürdőt venni, alkalmanként pedig szaunázni, mivel ezek szintén hatékony méregtelenítő módszerek.

A méregtelenítő anyagok alkalmazása mellett természetesen nem szabad több tartósítószerrel és adalékanyagokkal tele táplálékot fogyasztani. Vízhajtó teákat is készíthetünk, ilyenek a pitypangból vagy a borostyánlevélből készült főzetek. Ezek mellett nagyon oda kell figyelni a megfelelő folyadékbevitelre. Ahogy kiürülnek a méreganyagok a szervezetünkből, érezni fogjuk a kúra hatását, egyre inkább jobban fogjuk érezni magunkat.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024