0

Méregtelenítő arcpakolás

Ahhoz, hogy méregtelenítő arcpakolást készítsünk, olyan anyagokat használjunk, amelyeknek magas az antioxidáns tartalmuk. Az antioxidánsok megvédik a sejtek épségét, ezzel segítenek megőrizni a fiatalságot, hisz nem roncsolódnak a szövetek. Méregtelenítő arcpakolásnál figyelembe kell venni a hidratáló képességet is, és törekednünk kell, hogy olyan készítményt válasszunk, amely természetes alapanyagokból készült.

Számtalan méregtelenítő arcpakolás van a boltok polcain, viszont ha személyesen szeretnénk meggyőződni arról, hogy a készítmény, amelyet használunk, hatékony és nem káros, mi magunk is készíthetünk méregtelenítő arcmaszkot.

Méregtelenítő arcpakolás

Méregtelenítő arcpakolás

A méregtelenítő arcpakolás tartalmazhat fehér agyagot, amely nagyon gyakran használt alapanyag a szépségiparban, hisz kiválóan hidratál és ápol. Körülbelül két kanál fehér agyagot keverjünk össze egy kis tejjel, citromlével és egy lereszelt almával. Tehetünk hozzá egy kanál mézet is, az csökkenti a gyulladásokat, tehát segít a pattanások leküzdésében. Mivel az alma gyorsan oxidálódik, minél hamarább vigyük fel a masszát az arcbőrre, és hagyjuk állni öt percet. Ezután távolítsuk el, és máris érezhetjük a hatását. Kiválóan hidratál, méregtelenít és ápol.

Méregtelenítő arcpakolást készíthetünk gyógynövényekből is. Kb. egy deci csalánteát keverjünk el egy deci gyógynövényes keverékkel, ami tartalmazhat kamillát, szegfűszeget, cickafarkfüvet és búzafüvet is. Tegyünk hozzá egy kanál mézet és egy kanál bio joghurtot. Kiváló méregtelenítő, és a bőrre is jó hatással van.

 

  
Iktatva: Méregtelenítés házilag Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024