0

Méregtelenítő böjt

A méregtelenítő böjt hasznossága leírhatatlan. Mindenkinek rá kellene szánnia magát legalább havonta egyszer egy ilyen kúrára. A méregtelenítő böjt azért szükséges, mert naponta viszünk be szervezetünkbe adalékanyagokat, tartósítószereket és olyan anyagokat, amelyek szinte mérgezik a szervezetet. Ezek leginkább a zsírállományokban rakódnak le, ám böjtöléssel pár nap alatt meg tudunk szabadulni tőlük.

A méregtelenítő böjt állhat abból is, hogy napokig nem eszünk szilárd ételeket, nem fogyasztunk káros anyagokat, mint a cukor, zsírok és szénhidrátok, ehelyett rengeteg vizet és gyümölcslevet, tejet iszunk. Ezzel elérjük azt, hogy a salakanyagok és más méreganyagok kijussanak a szervezetből. Ez nemcsak az emésztésre, az anyagcserére, hanem a vesék működésére is pozitívan hat, hisz így az esetleges vesekőtől is megszabadulhatunk.

Méregtelenítő böjt

Méregtelenítő böjt

A méregtelenítő böjt alatt ehetünk például egyik nap csak gyümölcsöket, gyümölcsturmixokat, másik nap párolt zöldségeket. Emellett ihatunk gyógyteákat, teakeverékeket állíthatunk össze, melyek közé tehetünk olyan gyógyfüveket is, amelyek vízhajtó hatással bírnak. Ekkor azonban figyeljünk oda a bőséges folyadékbevitelre is. Naponta legalább 4 liter folyadékot igyunk meg a méregtelenítő böjt alatt.

A méregtelenítő böjttel nemcsak azt érjük el, hogy fizikailag egészségesebbek leszünk, hanem szellemileg is jobban fogjuk érezni magunkat. Sokan tapasztalták böjtölés után, hogy kevésbé lehangoltak, fáradékonyak. A böjt után garantáltan energikusabbnak, jobbkedvűnek, egészségesebbnek érezzük majd magunkat.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024