0

Méregtelenítő folyamat

Belső szerveink közül az epe, a máj és a vese végzi a legnagyobb munkát. Ez a méregtelenítő folyamat nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egészségesen tudjunk élni. Néhány apró figyelmességgel segíthetünk, hogy még hatékonyabb legyen, vagy csak hogy könnyebben tudják végezni dolgukat a szerveink.

A természetes méregtelenítő folyamat első lépése, hogy kellő mennyiségű folyadékot juttassunk szervezetünkbe. A folyadéknak köszönhetően könnyebb megemészteni, feldolgozni, majd kiválasztani a tápanyagokat valamint méreganyagokat. A hígabb ételeket sokkal könnyebben és hamarabb fel tudja dolgozni a szervezet. A rosttartalom is ugyanilyen fontos. Figyeljünk ezért oda, hogy rostban gazdag élelmiszereket is kellő mennyiségben fogyasszunk.

Méregtelenítő folyamat

Méregtelenítő folyamat

A méregtelenítő folyamat nem csak a szervezetünkben megy végbe, hanem jól látható módon a bőrön keresztül is. Az izzadás során távoznak bőrünkből a méreganyagok. Ezért is ajánlatos rendszeresen szaunába járni. A mozgás, sport alkalmával is izzadunk. Ilyenkor az izmainkban lerakódott méreganyagok is távoznak.

Szervezetünk minden percben harcol a méreganyagokkal és a szabadgyökökkel szemben. A méregtelenítő folyamat segít abban, hogy egészségesek maradjunk, hogy testünkben ne szaporodjanak el a kártékony baktériumok. Ezért érdemes időnként olyan kúrákat végezni, ami megkönnyíti a méreganyagok távozását. Jó választás lehet a méregtelenítő vagy salaktalanító diéta, de sokat segíthet egy jól megválasztott tea, valamint egy kis odafigyelés az étrendünkre.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024