0

Méregtelenítő hatású növények és azok jótékony hatásai

Szervezetünk méregtelenítése napjainkban szinte elengedhetetlennek számít az egészség javítása érdekében. Ugyanúgy mint a gyümölcsök, egyes zöldségek is jó méregtelenítő hatást fejtenek ki szervezetünkben. Ezeket legjobb nyers vagy kifacsart formában fogyasztani, ugyanis így bennük maradnak az értékes tápanyagok. Ilyen méregtelenítő hatású növények a következők:

 A hagyma, amelynek kórokozó- és baktériumölő hatása van, mindemellett csökkenti a vérnyomást, és segít a daganatos megbetegedések megelőzésében. A sárgarépa szintén a kiváló méregtelenítő hatású növények közé tartozik, ugyanis sok béta-karotint tartalmaz, amely segít a rák kialakulásának megelőzésében. A káposzta rengeteg vasat, valamint C- és E-vitamint tartalmaz, amelyeknek baktériumölő és immunrendszer-erősítő hatása van. Segíti az emésztést, felszívja a méreganyagokat a gyomorból és a vékonybélből, továbbá tisztítja a májat is.

Méregtelenítő hatású növények

Méregtelenítő hatású növények

A zeller is kiváló méregtelenítő hatású növény, amely vízhajtó hatása révén segít a szervezetnek megszabadulni a lerakódott méreganyagoktól. A brokkoli kiemelt helyen áll a méregtelenítő hatású növények körében, ugyanis a benne található tápanyagok segítenek leküzdeni a rákot. Vasat, káliumot, kalciumot és cinket tartalmaz.

A petrezselyem mangánt, C-vitamint, vasat és kalciumot tartalmazó, méregtelenítő hatású növény, amely fogyókúrához is bátran használható. Erős vizelethajtó hatása révén a szervezetből könnyen és nagy mennyiségben távoznak a nemkívánt méreganyagok. Emellett erősíti az emésztőszerveket is. A petrezselyemzöld főzéshez, fogyókúrához és méregtelenítéshez bármilyen mennyiségben használható.

 

  
Iktatva: Ételek, diéta Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024