0

Méregtelenítő mintaétrend

A szervezetünkben felhalmozódott méreganyagokért leginkább a környezeti ártalmak felelősek, amelyekkel nap mint nap találkozunk. Ilyenek a szmog, a mezőgazdasági és háztartási szennyezőanyagok, a hulladékok, az ivóvíz minőségének romlása, a depresszió, a stressz és még sorolhatnánk e végeláthatatlan hosszú sort. Szerencsére nem szükséges egy lakatlan szigetre költöznünk ahhoz, hogy ezek a szennyezőanyagok ne érjék el szervezetünket. Méregtelenítéssel és egy méregtelenítő mintaétrend betartásával a szennyezőanyagok eltüntethetők szervezetünkből.

A méregtelenítő mintaétrend lényege, hogy olyan táplálékokat vegyünk magunkhoz, amelyek természetes úton lettek előállítva, termesztve, továbbá legyenek könnyen emészthetőek. Például a főtt gombafélék fogyasztása biztosítja az állandó és optimális vércukorszintet, s csillapítja az éhségérzetet, így nem kell éhségrohamoktól tartanunk.

Méregtelenítő mintaétrend

Méregtelenítő mintaétrend

A rizs és burgonya mellett ajánlott még a köles, az árpa és a hajdina, melyek B-vitaminban gazdagok, ezáltal gondoskodnak a kiegyensúlyozott lelkiállapotról. Az emésztést és felszívódást gátló salakanyagok feloldására a zöldségek és gyümölcsök a legalkalmasabbak, valamint a belőlük készült levek. Ezek segítik az emésztést a méregtelenítő mintaétrend ideje alatt, s magas folyadéktartalmuk megbontja azokat a salakanyagokat, amelyek eldugaszolják a tápcsatornát.

A salakanyagok eltávolítására alkalmasak a rostban gazdag élelmiszerek, mint a korpa és a zabpehely, melyek megduzzadnak a nagy folyadékfogyasztás hatására, s a bélrendszert kitöltve összeszedik az ebben lerakódott salak- és méreganyagokat a méregtelenítő mintaétrend ideje alatt.

 

  
Iktatva: Ételek, diéta Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024