0

Méregtelenítő reggeli

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, ezért nem mindegy, hogy mit fogyasztunk reggel. Ha nem csak enni szeretnénk, hanem egyúttal méregteleníteni is, akkor a méregtelenítő reggeli a jó választás. Van néhány olyan élelmiszer, ami egy ilyen reggeliből kihagyhatatlan.

 A méregtelenítő reggeli egyik legfontosabb összetevője a folyadék. Választhatunk a méregtelenítő tea vagy a frissen facsart gyümölcs- vagy zöldséglé között. Mindenképp a reggeliből ki kell hagynunk a kenyeret illetve a péksüteményt, ha a méregtelenítés a cél. Választhatunk helyette natúr müzlit, puffasztott rizs- vagy búzaszeletet. A margarin vagy a vaj a tiltólistán van. Helyette a sovány túróból készült körözött a jó választás. A felvágottak közül csak a sovány pulyka- vagy csirkesonka illeszthető be a méregtelenítő programba. A tejtermékek közül is a sovány változatokat részesítsük előnyben.

Méregtelenítő reggeli

Méregtelenítő reggeli

A sok zöldség és gyümölcs elmaradhatatlan része a méregtelenítő reggelinek. Ezekből szinte bármelyiket választhatjuk. Akár egy könnyű salátát is készíthetünk belőlük.

Ha szigorú méregtelenítő diétát tartunk, akkor inkább csak zöldségekből vagy gyümölcsökből álljon a méregtelenítő reggeli. Fontos, hogy csak minőségi élelmiszert fogyasszunk. Olyan termékek kerüljenek a tányérunkra, amelyek nem tartalmaznak tartósítószert, valamint a zöldségek és gyümölcsök – ha egy mód van rá – bio termelőtől legyenek beszerezve, így elkerülhetjük, hogy vegyszerek kerüljenek a szervezetünkbe.

  
Iktatva: Ételek, diéta Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024