0

Méregtelenítő rizsnap

Ha csak egy-két kiló fölösleg van rajtunk, akkor érdemes egy méregtelenítő rizsnap során ettől megszabadulnunk. Biztosak lehetünk benne, hogy nem fogunk éhezni az egy nap alatt, hisz a rizs nagyon telíti a gyomrot. Mivel kalóriatartalma alacsony, így akár kicsivel több mennyiséget is fogyaszthatunk belőle.

 A méregtelenítő rizsnap első és legfontosabb szabálya, hogy a nap során csak és kizárólag főtt rizs fogyasztható. Mivel az enyhe sós vízben főtt rizs nem túl finom, ezért adjunk hozzá olyan fűszereket, amiket igazán kedvelünk. Lehet az petrezselyemzöld, kakukkfű, chili vagy épp keleti fűszerkeverék.

Méregtelenítő rizsnap

Méregtelenítő rizsnap

Fontos, hogy a méregtelenítő rizsnap során egy étkezéshez általában 50 g , vagyis 2 evőkanál rizset fogyasszunk el. Emellett igyunk sok folyadékot, hogy könnyebben tudjanak kiürülni szervezetünkből a salakanyagok. Lényeges, hogy semmi mást ne együnk ez alatt az egy nap alatt, hisz akkor nem lesz elég hatásos a méregtelenítés. A rizsnap után ne akarjunk egyből befalni mindent. Másnap csak fokozatosan és valami könnyed étellel indítsuk a napot, hogy elkerüljük a rosszullétet.

A méregtelenítő rizsnap nem európai találmány, hisz már az ősi indiaiak felfedezték, hogy kiváló méregtelenítő étel. Fogyasszuk bátran máskor is, ne csak egy kúra alkalmával. Ha úgy érezzük, hogy elég erősek vagyunk hozzá, akkor egy szigorúbb rizskúrába is belefoghatunk.

  
Iktatva: Ételek, diéta Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024