0

Méregtelenítő zöldséglé

Azt mindenki tudja, hogy a szervezet számára milyen fontosak a zöldségekben található vitaminok. Azt már kevesebben, hogy a zöldségek kitűnő méregtelenítők is. A méregtelenítő zöldséglé hamar elkészíthető, és kis fantáziával minden napra változatos finomságot készíthetünk belőlük.

A méregtelenítő zöldséglé talán egyik legjobb hozzávalója a sárgarépa. Keverhetjük ezt zellerrel és petrezselyemmel is. Az íze is kitűnő, hisz a sárgarépának egy kicsit édeskés az íze. Jó választás lehet még a paradicsom-zöldpaprika keverék is. Választhatunk ugyanakkor az uborka, vízitorma, cékla, káposzta vagy spenót közül. Ízlésünk szerint variálhatjuk az alapanyagokat.

Méregtelenítő zöldséglé

Méregtelenítő zöldséglé

A méregtelenítő zöldéglé elkészítéséhez legjobb, ha gyümölcsprést használunk, így könnyedén kipréselhetjük a jótékony leveket. Ezek a levek nem igényelnek fűszerezést, mert magukban is jó ízük van. Ha mégis ragaszkodunk az ízesítéshez, akkor használjunk friss zöldfűszereket, esetleg gyömbért.

Ha a méregtelenítő zöldséglé mellett döntünk szervezetünk tisztítása érdekében, akkor tudnunk kell, hogy a legjobb, ha kúraszerűen fogyasztjuk ezeket a leveket. Sokan tanácsolják, hogy éhgyomorra fogyasszuk, hisz így igazán át tudja mosni a belső szerveinket. Tehetünk hozzá még frissen csavart citromlevet is, hisz az is nagyon jó méregtelenítő hatással bír. Napi 1-2 nagy pohárral fogyasztani elegendő is ahhoz, hogy szervezetünket megszabadítsuk a méreganyagoktól, s ezáltal is egészségesebbek lehessünk.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024