0

Melyek a méregtelenítő fűszerek?

A teák és a különféle diéták mellett léteznek olyan méregtelenítő fűszerek is, amelyek eredményesen veszik fel a harcot a szervezetben lerakódott méreg- és salakanyagokkal. Lényegük a máj működésének megkönnyítése és terhelésének csökkentése. Ilyen méregtelenítő fűszer a szegfűszeg, amely a trópusi vidékeken terem és igen híres vértisztító hatással rendelkezik. Emellett segíti az emésztést, továbbá érzéstelenítő és fájdalomcsillapító hatása miatt gyakran használják fogfájás ellen is.

A szegfűszegből nyert olaj elősegíti az emésztést és erősíti az immunrendszert. A szezámmagot az emberi szervezet csak pirított formájában tudja megemészteni. A bélbe kerülve pucolja annak falát, viszont csak kis mennyiségben ajánlott a fogyasztása ennek a méregtelenítő fűszernek (pl. salátákon, pékárukon).

Méregtelenítő fűszerek

Méregtelenítő fűszerek

A szerecsendió az emésztési problémák leghatásosabb ellenszere, mindemellett nagyon jó élénkítő hatása is van. Turmixokba ízesítőként kifejezetten ajánlott, viszont nagy mennyiségben, hallucinogén hatása miatt a terhesség ideje alatt csak mértékkel fogyasszuk ezt a méregtelenítő fűszert.

A szegfűbors fokozza az emésztést azáltal, hogy felerősíti a gyomorsavat, így pucolván ki az oda lerakódott salakanyagokat, továbbá az emésztés hatékonyabb és teljesebb lesz. Nem ajánlott azonban eme méregtelenítő fűszer mértéktelen fogyasztása, ugyanis gyomorégést okozhat. A fent említett méregtelenítő fűszerek frissen törve/őrölve a leghatásosabbak, ezért törekedjünk arra, hogy minél frissebb formában szerezzük be őket a méregtelenítő kúra idejére.

 

  
Iktatva: Ételek, diéta Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024