0

Melyek a méregtelenítő módszerek?

Méregtelenítés diétával, élelmi rostok bevitelével; méregtelenítés gyógyteával, vízzel, különféle hashajtókkal, beöntéssel; méregtelenítés masszázzsal, szaunával, forró fürdővel, sporttal; belső szerveink (máj, vese, vastagbél, tüdő) és bőrünk célirányos méregtelenítése különböző módszerekkel; tapaszok, gyógyszerek használata szintén e célra – és a felsorolás még nem véges. Amint látjuk, a méregtelenítő módszerek skálája igen széles napjainkban.

A méregtelenítést évente egy-két alkalommal – általában tavasszal és/vagy ősszel – ajánlott elvégezni, ám szükség esetén bármikor kitisztíthatjuk szervezetünket a felgyűlt salakanyagoktól: ha gyengék, fáradtak, stresszesek vagyunk, kellemetlen szájszagunk van, gyomorpanaszok vagy más egészségügyi problémák merülnek fel. Fontos azonban, hogy orvosunkat is beavassuk elhatározásunkba, aki segít a méregtelenítő módszerek közül kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet.

Méregtelenítő módszerek

Méregtelenítő módszerek

Orvosunk tanácsot ad arra vonatkozólag is, hogy milyen betegségek esetén kerüljük a tisztítókúrát, ugyanis vannak olyan krónikus betegségek (szívbetegség, cukorbetegség, rák stb.), melyek fennállásakor tilos a méregtelenítő módszerek valamelyik formája, esetleg több formája is. Nagyon fontos ugyanakkor, hogy emelt mennyiségű szénsavmentes ásványvizet, illetve bármilyen méregtelenítésre alkalmas folyadékot fogyasszunk, a kiszáradás elkerülése végett.

Annak ellenére, hogy az alternatív gyógymódok ajánlják és kiállnak a méregtelenítő módszerek mellett, melyeknek köszönhetően gyorsan és aránylag könnyedén megszabadulunk a méreganyagoktól, és az emberek – akik már kipróbálták – egyöntetűen jobb közérzetről, jobb egészségi állapotról, frissességről számoltak be, egyelőre nincs tudományos bizonyíték ezen módszerek hatékonyságát illetően.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024