0

Melyek a méregtelenítő zöldségek?

A méregtelenítést rendszeresen kell végezni, mivel a nem megfelelő élelmiszerek fogyasztása, a stressz, a sport hiánya és egyáltalán, a felgyorsult életmód nagyban hozzájárulnak a szervezetünkben (főként a zsírszövetekben) található méreganyagok mértékének növekedéséhez. Nem szükségszerű drasztikus tisztítókúrákhoz folyamodnunk, kézenfekvőbb és egészségesebb például a méregtelenítő zöldségek és gyümölcsök fogyasztása.

Amennyiben dohányzó életmódot folytatunk, és célunk a méregtelenítés, mielőtt a méregtelenítő zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának nekikezdenénk, fokozatosan csökkentsük a napi cigarettamennyiségét, mivel a kúra ideje alatt egyáltalán nem gyújthatunk rá. Ugyanez vonatkozik az alkoholra, kávéra és koffeintartalmú teákra is. Fontos ugyanakkor, hogy naponta 2-3 liter folyadékot (gyógytea, tiszta víz) fogyasszunk, hogy a méreganyagok semlegesítése során pótoljuk az elvesztett folyadékmennyiséget.

Zöldségek

Méregtelenítő zöldségek

A méregtelenítő zöldségek és gyümölcsök valódi egészségforrások szervezetünk számára, mivel nagy mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Emellett kiváló méregtelenítők, erősítik az immunrendszert, növelik a szervezet ellenálló képességét, javítják az emésztést és az anyagcserét, hatékonyak vérszegénység kezelésére, koleszterinszint csökkentők, és kedvező hatásúak a mentális képességekre is.

A legkülönfélébb méregtelenítő zöldségek és gyümölcsök közül válogathatunk az évszaknak megfelelően: káposzta, csalán, spenót, medvehagyma, cékla, sárgarépa, petrezselyem, zeller, paradicsom, paprika; ananász, görögdinnye, alma, szőlő, narancs, citrom, grapefruit, eper, körte stb. Kúra után is fontos, hogy lassan térjünk vissza a megszokott életvitelünkhöz, fokozatosan térjünk rá a dohányzásra, kávéra, alkoholra.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024