0

Miként történik a bőr méregtelenítése?

Szervezetünk egészségi állapotát híven tükrözi a bőrünk. Amikor testünkben felgyülemlik a sok méreganyag, az a bőrünkön is tüneteket okoz kiütések, ekcéma, pattanások formájában. Bőrünket kívülről is sok vegyianyag éri, gondoljunk csak tisztítószerekre, kozmetikumokra és egyes bőrápoló szerekre. A tisztító és tisztálkodásra használt szerek túlzott használata megszünteti a bőr természetes védőpajzsát, és védtelenné teszi a külső behatásokkal szemben. A bőr méregtelenítése nem csak annak szépsége, hanem egészségünk megőrzése, helyreállítása miatt is fontos feladat.

A bőr a pórosokon át verejtékezés útján szabadul meg a toxinoktól. Azonban ha a pórusok elzáródnak, a mérgező anyagok nem tudnak eltávozni, és tovább mérgezik a szervezetet. A bőr méregtelenítése – a táplálkozási szokásaink újraértékelése, reformálása mellett – szauna és méregtelenítő fürdő segítségével is megoldható.

Bőr

Bőr méregtelenítése

A bőr méregtelenítése szempontjából a szauna az egyik leghatékonyabb módszer. A magas hőmérséklet serkenti a vérkeringést, erőteljes verejtékezésre ösztönzi a szervezetet, amely során sok toxikus anyag kiürül a testünkből, és a bőr pórusai megtisztulnak. Heti egy szaunázás szép, egészséges bőrt eredményez. A szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kérjék ki kezelőorvosuk véleményét a szaunázással kapcsolatosan.

A méregtelenítő fürdő is segíti a szervezetet megszabadulni a toxinoktól és salakanyagoktól. Egy csésze fürdősó, egy csésze szódabikarbóna, valamint öt csepp kamilla illóolaj a fürdővízbe, és kész is a bőr méregtelenítése.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024