0

Otthon végezhető méregtelenítő kúrák

Számos olyan módszer létezik, amellyel akár otthon, kényelmesen is elvégezhetünk egy-egy tisztító kúrát testünk egészségének megőrzése érdekében. Az alábbiakban ezekről olvashatunk.

Az otthon végezhető méregtelenítő kúrák első és talán legegyszerűbb módszere a léböjtkúra. Ennek lényege a nagyobb mennyiségű folyadékbevitel. Ilyenkor ajánlott zeller-, alma-, barack, illetve ananászlét fogyasztani. Sokan a zöld tea valamint a csalántea fogyasztását ajánlják. Ezzel a megnövelt folyadékbevitellel elősegíthetjük a lerakodott méreganyagok távozását.

Egy másik igencsak hatásos és kellemes módszer a sósfürdő. Javallott ilyenkor himalájai gyógysót használni, amelyet úgy adagolunk, hogy a víz sómennyisége kb. 1% legyen (egy átlagos kád 100 literes, ehhez 1 kg só jár). Természetesen himalájai só hiányában konyhasót is alkalmazhatunk, az előbbi viszont kíméletesebb a bőrhöz, mivel nem szárítja ki azt.

Otthon végezhető méregtelenítő kúrák

Otthon végezhető méregtelenítő kúrák

Egy harmadik módszer, mely szintén a fürdőzéshez köthető, a rozmaringolaj, valamint a grapefruitolaj használata fürdés közben. A rozmaring serkenti a vérkeringést, a grapefruit pedig kiválóan tisztít és vérzéscsillapító hatású.

Ezek mellett az olajrágásnak nevezett kezelési módszert is ajánlják, amely meglehetősen kellemetlen, de rendkívül pozitív hatással bír. Nemcsak méregtelenít, de kiválóan alkalmazható fog- illetve fejfájás esetén, valamint premenstruációs szindróma esetén is. Javallott ilyenkor a hidegen sajtolt tökmagolaj rágása. Arra azonban ügyeljünk, hogy soha ne nyeljük le az olajat, hanem kb. 10 perces öblögetés után köpjük ki, mivel mérgező lehet.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024