0

Tisztít és táplál: a méregtelenítő zöldségleves

Az év bármely szakaszában szüksége van szervezetünknek a méregtelenítésre, de főleg egy hosszú és hideg tél után. Ekkor ugyanis nagyobb az esélye annak, hogy a salakanyagok nagy mennyiségben lerakódnak testünkben. Ilyenkor – de más időszakokban is – ajánlott a méregtelenítő zöldségleves kúraszerű fogyasztása, mivel anyagcserénk a kevés fizikai aktivitás és a tápértékben szegény étkezés miatt gyakran lelassul.

 Ha úgy érezzük, hogy sok méreganyag halmozódott fel szervezetünkbe, akkor segíthetünk néhány finom méregtelenítő zöldségleves étrendünkbe való beiktatásával. Tavasszal minden újjászületik, és könnyebben juthatunk hozzá a friss és zamatos méregtelenítő zöldségekhez. Lássunk pár ötletet, melyekkel kitisztíthatjuk szervezetünket a fölösleges zsíroktól és méreganyagoktól!

Méregtelenítő zöldségleves

Méregtelenítő zöldségleves

A tisztítókúra ideje alatt javasolt a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, ezért is ajánlott a méregtelenítő zöldségleves. Ezek között szerepel olyan is, amelyet azok is könnyen el tudnak készíteni, akik nem túl jártasak a konyhában. Ilyen a burgonyaleves, mivel a burgonya salaktalanító és lúgosító hatású, de hasonló tulajdonságokkal rendelkezik a sárgarépa-, a paradicsom- és a zellerleves is. A nyers zöldségekben van a legtöbb vitamin, ezért készíthetünk főzés nélküli leveseket is. Ilyen például a friss paradicsomból, uborkából, paprikából és hagymából, sóval és borssal ízesített turmix zöldségleves.

Mivel tudjuk, hogy a levesből nyerjük a legjobb tápanyagokat, és könnyen is emészthetőek, fogyasszuk bátran és gyakran a méregtelenítő zöldségleveseket, hogy közben vitaminok is kerüljenek szervezetünkbe.

 

  
Iktatva: Ételek, diéta Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024