0

5 méregtelenítő recept

A méregtelenítő ételek nagyon fontosak az emberi szervezet számára. Jó, ha van 5 méregtelenítő recept, amelyek közül bármikor bármelyiket el tudjuk készíteni. Ezek közt szerepelhetnek saláták. Például a rukkola saláta grapefruittal és balzsamecettel kiváló e célra, s adhatunk még hozzá diót vagy mogyorót.

Az 5 méregtelenítő recept közé friss zöldségleves receptek is kerüljenek. Olajban kissé megdinszteljük a zöldségeket, utána akár vízzel, akár húslevessel fölengedjük, majd lassú tűzön megfőzzük. Kevés friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

5 méregtelenítő recept

5 méregtelenítő recept

A főétel-receptek is szerepet játszanak az 5 méregtelenítő recept közt. A csirkéből készült ételek megfelelőek erre. Pároljuk vagy grillezzük meg a csirkemellet, és fogyaszthatjuk is sok zöldséggel, de készíthetünk hozzá könnyű gyümölcsös mártást is. Fontos, hogy se kenyeret, se tésztát ne fogyasszunk hozzá. Ha mindenképp szeretnénk köretet melléje, akkor a rizset válasszuk. A csirkét akár kiadósabb salátának is elkészíthetjük: a grillezett csirkemellhez keverjünk friss zöldségeket, majd egy kis fenyőmagot, és a végén öntsük le a kedvenc saláta öntetünkkel.

A desszertnek is helye van az 5 méregtelenítő recept között. A gyümölcsös sorbetek és a könnyű krémek megfelelnek a méregtelenítés szempontjainak. A gyümölcsöket vágjuk darabokra, majd kevés limonádét adjunk hozzá, és rakjuk a fagyasztóba. Időnként törjük össze a már megfagyott édességet, majd fagyasszuk újra. Pár óra fagyasztás és néhány kavarás után már fogyasztható is.

  
Iktatva: Ételek, diéta Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024