0

A méregtelenítés mellékhatásai

A túlzásba vitt méregtelenítés mellékhatásai révén többet árt, mint használ. A szervezetből a salakanyagokkal és toxinokkal együtt a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és más hasznos anyagok is kiürülnek. A hosszabb ideig tartó szigorú böjt alatt az immunrendszer meggyengülhet, és a szervezet védtelen lesz a fertőzésekkel szemben, sőt rosszindulatú elváltozások is felüthetik a fejüket.
Amennyiben a léböjt vagy más méregtelenítő kúra alatt nem kerülnek be a szervezetbe annak működéséhez szükséges fehérjék, szénhidrátok és zsírok, akkor a szervezet – ha kiürülnek készletei – legyengül, és védtelenné válik a kórokozókkal szemben. A méregtelenítés mellékhatásai ilyen esetekben jóval meghaladják annak előnyeit, hasznosságát.

Mellékhatások

Méregtelenítés mellékhatásai

Amennyiben a kúra vagy diéta megkezdése előtt szakemberhez fordulunk, vagy orvosunkkal konzultálunk, akkor a méregtelenítés mellékhatásai elhanyagolhatók lesznek. A személyre szabott méregtelenítő kúra figyelembe veszi szervezetünk tűrőképességét, annak a határait, és kizárja a kellemetlen meglepetéseket. Nem írja elő olyan ételek vagy italok fogyasztását amelyek esetleg allergiás reakciót válthatnak ki, vagy autoimmun betegségeket indíthatnak be.
Az előbbivel ellentétben, ha szakember illetve orvos segítsége vagy megkérdezése nélkül vágunk bele egy méregtelenítő kúrába, nincs kizárva, hogy a méregtelenítés mellékhatásai drasztikusak lesznek. Például ha laktózintoleranciában szenved valaki, és joghurttal vagy kefirrel próbálja méregteleníteni magát, akkor az eredmény a szervezet méregtelenítése helyett annak mérgezése lesz.

  
Iktatva: Méregtelenítés házilag

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024