0

A méregtelenítő italokról?

A legjobb méregtelenítő italok a gyógyteák, kivonatok, a búzafűlé, valamit a zöldség- és gyümölcslevek. Bármilyen méregtelenítő program kiváló alkotórészei, hiszen köztudott, hogy szervezetünk tisztításához, átmosásához sok folyadékra (napi 2-2.5 liter) van szükség. A zöldség- és gyümölcslevek sok vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak, így a méregtelenítés során a szervezetből távozó hasznos anyagokat pótolják.

Kiváló méregtelenítő italok a céklalé és savanyú káposztalé. Az előbbi segíti a zsírok lebontását a májban, az utóbbi pedig tejsavbaktérium tartalma révén serkenti az emésztést, sok fölösleges salakanyagot távolítva el. A teákat méregtelenítő gyógynövényekből kell főzni, ajánlott időnként váltogatni őket, így a különféle gyógynövények a szervezet különböző méregtelenítő folyamatait serkentik, támogatják.

Méregtelenítő italok

Méregtelenítő italok

A szervezet megtisztítása sok lemondással jár. Több olyan ételről és italról le kell mondani – legalább a méregtelenítés időszakára –, amelyek amúgy finomak, kényeztetik ízlelőbimbóinkat. A méregtelenítő italok között azonban akadnak olyanok is, amelyek a sok jó hatásuk mellett nagyon finomak is. A gyümölcsleveknek kellemes az ízük és vonzó az illatuk, éppen ezért szívesen fogyasztjuk.

A zöldséglevek is jó méregtelenítő italok, vannak köztük ízletesek is, ám ezt nem mondhatjuk el valamennyiről. A biogazdaságokban termesztett zöldségekből ajánlott zöldséglevet készíteni, a boltokban kapható zöldségeket jól meg kell válogatni. A zöldséglevek serkentik az emésztést, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.

  
Iktatva: Fogyókúra

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024