0

A méregtelenítő tea fogyasztásáról

Manapság számos módszer kínálkozik szervezetünk méregtelenítésére. Egyik legegyszerűbb és egyúttal legnépszerűbb a méregtelenítő tea, amely természetes módon tisztítja szervezetünket. A jó eredmény érdekében ajánlott tisztán, cukor vagy más édesítőszerek nélkül naponta 4-5 csészével fogyasztanunk belőle.

Számos méregtelenítő tea létezik, ilyenek a zöld tea, a gyömbér, a borsmenta, a kamilla, a citromfű, a csipkebogyó, a bazsalikom, az ánizs, a kömény, a csalán, a zsurló stb. Lehetőleg természetes vagy szárított formában szerezzük be ezeket a teafüveket. Van köztük zsírégető, hashajtó, vízhajtó hatással bíró is, így a méregtelenítés mellett a testsúlycsökkentésben is jelentős szerepet kapnak.

Tea

Méregtelenítő tea

A méregtelenítő tea a léböjtkúra egyik alappillére. Ilyenkor a szilárd tápanyagok bevitele korlátozva van, csak teákat, gyümölcsleveket, vizet fogyasztanak. A szervezet átmosása a cél, úgy a beleken, mint a húgyutakon keresztül sok salak- és méreganyag eltávozik. A teák hashajtó és vízhajtó hatása is érvényesül.

A gyógyszertárakban és gyógynövényboltokban nagyon sokféle méregtelenítő tea és teakeverék közül választhatunk. A teakeverékeket alkotó teafüvek rendszerint úgy vannak összeválogatva, hogy kiegészítsék egymás hatását, és csökkentsék a méregtelenítés kellemetlen tüneteit. A teákkal való méregtelenítés akkor lesz igazán hatékony, ha étrendünkben is megszorításokat alkalmazunk, nem fogyasztunk tartósítószerrel és mindenféle adalékanyaggal „feljavított” élelmiszert. Ugyanakkor ajánlott a kávét és a színezett, cukrozott, vegyi anyagokkal „ízesített” üdítőitalokat is elkerülni.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024