0

A vese méregtelenítése

A vese rendkívül fontos szervünk. Naponta több mint 160-170 liter vért szűr meg, amelyből eltávolítja a mérgező és salakanyagokat és a fölöslegessé vált vizet. Ugyanakkor kontrollálja és szabályozza a szervezet nátrium, kálium háztartását valamint – hormonjai által – a vérnyomást. A méregtelenítő kúrák, programok stb. hatékonyabbak lesznek, ha először a vese méregtelenítése történik meg.

Hiába indítjuk el a méregtelenítő folyamatokat a testünkben – különböző módszerek, táplálék kiegészítők segítségével, – ha a vese nem működik rendesen, akkor a felszabaduló toxikus anyagok nem tudnak kiürülni a szervezetből. A húgyutak tisztítása és a vese méregtelenítése akkor tud megtörténni, ha naponta legalább 2-2,5 liter folyadékot fogyasztunk.

Vese érhálózata

A vese méregtelenítése

A vesében sókristályok képződnek, amelyek, ha nem jut a szervezetbe kellő mennyiségű és minőségű folyadék, akkor homokká, rosszabb esetben vesekővé alakulnak. A biozöldségek és gyümölcsök kifacsart leve, az ásványvíz és a vízhajtó hatású gyógyteák a vese méregtelenítése érdekében tett lépéseket hatékonyabbá teszik.

A vese méregtelenítése megkönnyíti a szervezet öntisztító munkáját, és következésképpen az egészség megőrzését, a betegségek megelőzését. Nagyon fontos, hogy racionálisan táplálkozzunk, olyan ételeket és italokat vegyünk magunkhoz, amelyek nem tartalmaznak tartósítószert, színezőanyagokat, állagjavítókat, ízfokozókat és más vegyi anyagot. A sómentes diéta is kíméli a vesét, időnként ilyen kúrákat is beiktathatunk. Különböző méregtelenítő táplálék kiegészítők, teakeverékek és más készítmények is segíthetnek a méregtelenítésben.

  
Iktatva: Méregtelenítés házilag, Tisztítókúra

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024