0

Egy hatékony méregtelenítő kúra időtartama változó lehet

Napjainkban a méregtelenítő kúrák idejét éljük, melyek azok számára is ajánlottak, akik egészségesen táplálkoznak. Nem a méregtelenítő kúra időtartama a legfontosabb, hanem a méregtelenítés módja és mikéntje. Méregteleníthetünk akár évekig is szemmel látható eredmény nélkül, ha nem tartjuk be a méregtelenítés szabályait. Ugyanakkor egy hétvége alatt is jelentős javulás figyelhető meg a szervezetben és a külsőn is, ha helyesen végezzük a méregtelenítést.

Az általános méregtelenítő kúra időtartama kb. 6 hét. Ez lecsökkenthető akár egy-két napra is, ami általában csak tisztításból áll, nem teljes méregtelenítésből. Ilyenkor nagyrészt zöldségnapot vagy gyümölcsnapot tartanak, esetleg gyümölcs- vagy zöldségleveket fogyasztanak. Ezzel csak a gyomor tehermentesítése érhető el kis időre, s másnap legtöbben ugyanott folytatják, ahol abbahagyták a kúra megkezdése előtt.

Méregtelenítő kúra időtartama

Méregtelenítő kúra időtartama

A kúrát követően ajánlott egy „bevezető” napot tartani, amikor könnyen emészthető ételeket fogyasztunk, hogy ne terheljük meg hirtelen a gyomrot. A hosszabb időtartamú méregtelenítő kúrák (6 hét vagy 10 nap) előtt ajánlott egy „levezető” napot tartani, melyen csak könnyű ételeket és 18 óra után kizárólag folyadékot fogyasztunk.

Fontos, hogy a méregtelenítő kúra időtartama után is mértékletességet tartsunk az evésben, ugyanis ha ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, még nagyobb megerőltetésnek tesszük ki szervezetünket, mint a kúra elkezdése előtt, s ráadásul még emésztési problémák is megjelenhetnek.

 

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024