0

Egy napos méregtelenítő kúra

Testünket nap mint nap mérgekkel bombázzuk, épp ezért nem csoda, ha időnként nem működik úgy, ahogy kellene. Ilyenkor érdemes méregteleníteni. Ha nincs kedvünk egy hosszabb kúrára, akkor az egy napos méregtelenítő kúra lehet a jó választás. Bár nem olyan hatásos, mint egy hosszabb kúra, de „tűzoltásnak” jó.

Az egy napos méregtelenítő kúra alapja a bőséges folyadékbevitel. Hacsak lehet, legalább három liter folyadékot igyunk meg ezalatt. A legjobb választás a szénsavmentes ásványvíz, de ihatunk gyógyteát is. Ilyen például a zöld tea, a gyermekláncfű vagy a csalánból készült tea. Fontos, hogy a teákat ne ízesítsük semmivel. Az olyan innivalókat, mint a kávé vagy fekete tea, ezen a napon ne fogyasszuk. Az alkohol teljes mértékben tiltott.

Egy napos méregtelenítő kúra

Egy napos méregtelenítő kúra

Az egy napos méregtelenítő kúra napjára iktassunk be valamilyen mozgásformát vagy szaunázást. Az izzadás segít, hogy a bőrben fölhalmozódott méreganyagok távozhassanak. Mindegy, hogy melyik fajta szaunát választjuk.

 Az egy napos méregtelenítő kúra alkalmával ne fogyasszunk fehér kenyeret vagy pékárut és húsféléket. Kerüljük a sós, cukros vagy zsíros élelmiszereket. A legjobb választás, ha ezen a napon csak nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. Fűzserezésre használhatunk fokhagymát, oregánót, kakkukfűt vagy rozmaringot. Ha betartjuk az alapvető szabályokat, akkor biztosak lehetünk benne, hogy kúránk hatásos lesz.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024