0

Hogyan történik a méregtelenítés keserűsóval?

A méregtelenítés keserűsóval az egyik legradikálisabb méregtelenítő módszer. Rövid idő alatt (3-5 nap) meglepő eredményeket lehet elérni, ám sok kellemetlen és csöppet sem veszélytelen tünet kísérheti a diétát. Hasi görcs, rossz közérzet és akár rosszullét is bekövetkezhet. Emésztőszervi, szív- és érrendszeri vagy más betegségben szenvedőknek nem ajánlott ez a típusú méregtelenítés.

A keserűsó hashajtó hatású, rövid időn belül erős hasmenést okoz. A belekbe lerakódott salakanyagokat és toxinokat könnyűszerrel eltávolítja, feltéve, ha sok folyadékot (2-3 liter) is juttatunk a szervezetbe. A méregtelenítés keserűsóval kúra során tehát elsősorban a bélrendszer tisztul meg. A só vizet von ki a vérből a bélrendszerbe, s így felpuhítja a székletet, székrekedés ellen is használható.

Méregtelenítés keserűsóval

2 kávéskanálnyi keserűsót (gyógyszertárakból beszerezhető) 1 liter langyos vízben kell feloldani, és reggel, üres gyomorra elfogyasztani. 1 óra elteltével már el is indul a salakanyagok kiürítése a szervezetből. Ha az íze miatt nem tudjuk meginni a keserűsóoldatot, akkor egy kevés citromlét adhatunk hozzá, így nem marad el a méregtelenítés keserűsóval.

Mivel a hasmenés kiszáradáshoz vezethet, ha nem jut a szervezetbe kellő mennyiségű folyadék, nagyon fontos, hogy gyógyteákkal, gyümölcs és zöldséglevekkel pótoljuk azt. Ez utóbbiak a szervezet vitaminokkal és ásványi anyagokkal való ellátásáról is gondoskodnak.
Összefoglalóként: a méregtelenítés keserűsóval hatékony, de ugyanakkor kockázatos méregtelenítési módszer

  
Iktatva: Méregtelenítés házilag

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024