0

Hogyan történik a vastagbél méregtelenítés?

Mivel az átlag magyar ember kevés növényi rostanyagot visz be a szervezetébe, és annál több finomított, feldolgozott, átalakított, vonzóbbá de egészségtelenebbé tett ételt fogyaszt, nagyon sokan szenvednek olyan betegségektől, amelyek visszavezethetők a vastagbél rendellenes működéséhez. A vastagbél méregtelenítés által a legtöbb betegség megszüntethető, és elejét lehet venni újabb megbetegedések kialakulásának.

Az állati eredetű ételek, az élelmiszerek előállításához használt szintetikus anyagok, a finomított lisztből készült és cukorral édesített termékek és a fűszerek irritálják a vastagbél nyálkahártyáját. A vastagbél fokozott nyáktermeléssel válaszol az őt ért ingerekre. A nyák megvastagszik, és megkeményedik. A vastagbél falát körülöleli, lelassítja a bél perisztaltikáját, és gátolja a felszívódást. Ilyenkor, ha nem történik meg a vastagbél méregtelenítés, akkor székrekedés, irritábilis bél szindróma, vastagbélgyulladás vagy akár bélelzáródás is felütheti a fejét.

Hidroterápia

Vastagbél méregtelenítés

A vastagbél méregtelenítés egyik – külső beavatkozást igénylő – formája a colon hidroterápia. A beavatkozás abból áll, hogy egy csövön keresztül váltakozó hőmérsékletű vizet juttatnak a végbélbe. A bejutatott víz feloldja a salakanyagokat, székletmaradványokat, méreganyagokat, és így megtisztítja a vastagbelet. Ezt a terápiát a méregtelenítő kúrák alatt is célszerű elvégezni, ugyanis ezáltal jelentősen megnő annak a hatásfoka.

A colon hidroterápiás vastagbél méregtelenítés nem ajánlott emésztőrendszeri vérzések, daganatok, gyulladások esetén, ugyanakkor terhes nőknek, lázas állapotban lévőknek és egyes szívbetegségekben szenvedők számára is tiltott.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák, Tisztítókúra

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024