0

Könnyen elkészíthető, olcsó és egészséges: a méregtelenítő ebéd

A fáradékonyság, gyengeség, lehangoltság mind tünetei lehetnek a salakanyagok szervezetünkbe való felhalmozódásának. Ezért ajánlott az évszakok váltásakor egy-egy méregtelenítő kúra elvégzése. Tavasszal kötelezőnek is mondhatjuk e „nagytakarítást”. Ilyenkor – de egy átlagos napon is – jól jöhet egy méregtelenítő ebéd.

A méregtelenítő ebéd tartalmazzon minél több zöldséget és gyümölcsöt, ne legyen túl nagy adag, és ami talán a legfontosabb, a szénhidrátmennyiséget minimálisra kell benne csökkenteni. Méregtelenítéskor főként, de amennyiben lehetséges, máskor is kerülni kell a mesterséges ételek fogyasztását, mint amilyen a porleves vagy a ketchup. Az adott étel akkor lesz a leghatékonyabb és legfinomabb, ha a szezonnak megfelelő friss gyümölcsökből és zöldségekből állítjuk össze.

Méregtelenítő ebéd

Méregtelenítő ebéd

A méregtelenítő ebéd elkészítése egyszerű folyamat. Csupán utána kell néznünk, melyek azok az alapanyagok, amelyek méregtelenítő hatással rendelkeznek. A legjobb méregtelenítő ételek közé tartozik egy könnyű levesből és párolt zöldségekből összeállított menü, ami káposztát, kelbimbót, céklát, hagymát, paradicsomot, salátát, uborkát tartalmazhat. Hogy fokozzuk az ízeket, tehetünk rá egy kis fokhagymát is.

Egy egészséges, többféle hozzávalóból készített finom, méregtelenítő ebéd mellett más étkezésekkor is figyeljünk táplálékunk megválasztására. Jó, ha a nap minden szakában vigyázunk arra, hogy ne kerüljön túl sok méreganyag és káros baktérium a szervezetünkbe. Ne feledjük azt se, hogy amennyiben a könnyed és vitamindús ételeket fogyasztjuk, nemcsak egészségesek, de csinosak is maradunk.

 

  
Iktatva: Ételek, diéta Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024