0

Kitűnő a medvehagyma tavaszbúcsúztató méregtelenítő kúraként

A medvehagyma összetevőinek köszönhetően kiváló szíverősítő és szívvédő, továbbá a tisztítókúrák közkedvelt gyógynövénye. Elnevezése csak fokozza csodaerejét, ugyanis a szájhagyomány szerint még a medvéket is kicsalogatja téli álmukból. A medvehagyma tavaszbúcsúztató méregtelenítő kúrákhoz kifejezetten ajánlott, s tisztítókúra nélkül is képezheti a naponta elfogyasztott élelmiszermennyiség egy részét.

A medvehagymát az orvostudomány mindenféle területén alkalmazzák. A népi orvoslás légúti megbetegedések megelőzésére, a kialakult hurutok súlyosságának enyhítésére, bélfertőtlenítésre és emésztési panaszok kezelésére használja sikeresen a medvehagymát mind a mai napig. Továbbá a medvehagyma a tavaszbúcsúztató méregtelenítő kúrák szerves részét képezheti.

Medvehagyma tavaszbúcsúztató méregtelenítő

Medvehagyma tavaszbúcsúztató méregtelenítő

Tudományos kísérletek azt állítják, hogy vérnyomáscsökkentő hatása is van, lassítja a koleszterin és egyéb salakanyagok lerakódását az érfalban, továbbá javítja a végtagokban a vérkeringést. A medvehagyma rendszeres fogyasztása a koleszterinszint csökkentésének, a szív- és érrendszeri megbetegedéseknek természetes gyógymódja, ezért ajánlott a medvehagyma tavaszbúcsúztató méregtelenítő kúrákhoz.

Fontos, hogy friss medvehagymát használjuk a tavaszbúcsúztató méregtelenítő kúrához, ugyanis ebben az állapotában találhatóak meg benne mindazon összetevők, amelyek elengedhetetlenek a kúra eredményességéhez. Levelét felhasználhatjuk zöldköretként, ecetes vagy olajos öntetű salátákhoz, főzelékekhez, húsételek ízesítéséhez. Május végén véget ér a medvehagyma szezonja, viszont fűszerolajhoz keverve még jó néhány hónapig használható. A medvehagyma tea otthon is elkészíthető a friss medvehagyma leforrázásával, melyet étkezés előtt ajánlatos fogyasztani étvágyjavítás céljából.

 

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024