0

Méregtelenítés csalánteával. Melyek a csalántea előnyei?

A csalán és a belőle készült tea méregtelenítő hatása közismert. A csalán talán a leghatékonyabb és legerősebb eddig ismert vértisztító növény, ezért is használják világszerte méregtelenítésre. A méregtelenítés csalánteával korlátozott mennyiségben mellékhatásoktól mentes. A csalánlevélből készült tea feloldja a szervezetben található salakanyagokat, a mérgeket eltávolítja a szervezetből, ugyanakkor erősíti a vesét és javítja kiválasztó tevékenységét.

Javítja a szervezet védekezőképességét, tisztítja az emésztőcsatornát és a vizeletkiválasztó rendszert. A csalánból készült tea vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedik (pl. vasban). A méregtelenítés csalánteával nem lezárt kúra, akár életünk végéig fogyaszthatjuk, viszont figyeljünk arra, hogy ne haladjuk meg a napi 3-5 csészényi (1,5 dl) adagot, mert ez allergiás tüneteket válthat ki.

Méregtelenítés csalánteával

Méregtelenítés csalánteával

Fogyasztása korlátozott mennyiségben ajánlott, ellenkező esetben gyomorpanaszok, bélproblémák, bőrégés jelentkezhet, mértéktelen fogyasztása pedig fulladásos reakciót válthat ki. Mivel a csalán vizelethajó tulajdonsággal rendelkezik, jelentős káliummennyiséget távolíthat el a szervezetből. Ezért amennyiben a méregtelenítés csalánteával történik, ajánlott a megfelelő káliumpótlás a méregtelenítés ideje alatt.

Tévhit, hogy a méregtelenítés csalánteával jótékony hatással van a szívelégtelenségre vagy a különböző vesebetegségek nyomán keletkezett ödémákra. Nem kell messzire mennünk a csalán beszerzéséhez, ugyanis kis hazánk bármely mezején megtalálható, továbbá a bioboltok is előszeretettel forgalmazzák a városi lakosságnak. Nem igényes növényről van szó, amely otthon is könnyen termeszthető és szaporítható.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024