0

Méregtelenítő ételek, italok

A méregtelenítő ételek, italok lényege, hogy tisztítják a májat, továbbá felbontják a szervezetben lerakódott zsírokat és salakanyagokat. Érdemes figyelni arra, hogy ha valamire rá van írva a „bio” kifejezés, még nem jelenti azt, hogy egészséges is. A bio gyorsételek ugyanúgy tele vannak zsírral és cukorral, mint nem-bio társaik.

Méregtelenítő kúrát tavasszal a legideálisabb végezni, ugyanis ekkor a legnagyobb a választék a tavaszi zöldségek és gyümölcsök között. A gyümölcsök legnagyobb része alkalmas méregtelenítésre, ezért naponta legalább 5 féle friss gyümölcsöt fogyasszunk el a méregtelenítő kúra ideje alatt az alábbiakból: ribizli, körte, cseresznye, grapefruit, mangó, kiwi, málna, barack, alma, meggy, szilva. Ezek levét kifacsarva, méregtelenítő italokként is fogyaszthatjuk.

Méregtelenítő ételek italok

Méregtelenítő ételek italok

A zöldségekre is ugyanez a szabály érvényes: együnk naponta legalább 5 féle zöldséget, lehetőleg nyersen a következők közül: sárgarépa, spenót, spárga, uborka, zeller, tök, cukkíni, retek, cékla, hagyma, paprika, kukorica. Ezekből salátát is készíthetünk. A méregtelenítő ételek, italok fogyasztása a méregtelenítő kúrától függetlenül is történhet, sőt ajánlott az egészséges életmód érdekében.

A méregtelenítő ételek, italok fogyasztása elengedhetetlen a méregtelenítő kúra ideje alatt. A méregtelenítő italok felgyorsítják a méregtelenítési folyamatot. Ezek lehetnek gyümölcslevek, zöldséglevek, teák, tiszta víz, levesek. A frissen préselt zöldség- vagy gyümölcsleveket préselés után azonnal fogyasszuk el, ugyanis oxigén hatására értékes tápanyagokat veszít.

 

  
Iktatva: Ételek, diéta Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024