0

Méregtelenítő burgonya diéta

Az egészségtelen ételeknek és mozgásszegény életmódnak köszönhetően ritka az olyan ember, akinek szervezete ne lenne káros anyagokkal telítődve. A méregtelenítő burgonya diéta salaktalanít magas rosttartalmának köszönhetően. E diéta lényege, hogy megszabadítsuk szervezetünket a méreganyagoktól, illetve a salakanyagoktól.

A méregtelenítő burgonya diéta alapja a krumpli. Ezt fogyaszthatjuk héjában főzve, kevés sóval készített püréként vagy sütőben, héjában sütve. A lényeg az, hogy semmiféle zsiradékban ne süssük a krumplit, mert akkor az értékes rostok, vitaminok mind kárba vesznek.

Méregtelenítő burgonya diéta

Méregtelenítő burgonya diéta

A krumpli nemcsak méregtelenít, hanem segít megszabadulni a felesleges kilóktól is. A méregtelenítő burgonya diéta általában 10 napig tart, de akár 20 napig is betarthatjuk. Egy erőteljesebb léböjtkúra vagy szigorú diéta előzeteseként is használhatjuk.

A méregtelenítő burgonya diéta egy enyhe diéta. Lúgosító hatása van, ami jótékony hatással van a savas szervezetre. Segíthet az ödémák és gyulladások gyógyulásában. Enyhülhetnek a reumás panaszok is. Mint minden méregtelenítő, salaktalanító kúrának, a burgonya diétának is lehetnek kellemetlen mellékhatásai. Ilyen pl. a fejfájás, émelygés, hasmenés. Ezektől nem kell megijedni, hisz ezek a tünetek nem azt jelentik, hogy baj van, hanem hogy a lerakódott salak- és méreganyagok ürülnek ki a szervezetből. Mind minden diétának, a burgonya diétának is az a lényege, hogy felelősségteljesen és következetesen tartsuk be.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024