0

Méregtelenítő csírák

Szervezetünket nap mint nap többféle káros adalékanyaggal mérgezzük. Sajnos már nem elég az, hogy esetleg kellő mennyiségű folyadékot fogyasztunk, és rendszeresen mozgunk. Testünknek néha külső segítségre van szüksége, hogy megújuljon. Ebben jó szolgálatot tesznek a méregtelenítő csírák.

Mivelhogy a csírák a kifejlett növényhez képest sok vitamint, ásványi anyagot, fehérjét és antioxidánst tartalmaznak, ezért nagyon ajánlott a fogyasztásuk. A méregtelenítő csírák legjobbjai közé tartoznak a búza-, a napraforgó- és a mustármagcsírák. Mindhárom csíra magas A-, C-, és B-vitamin forrás, ezenkívül tartalmaznak még káliumot, nátriumot és kalciumot. Nagyon könnyen emészthetőek.

Méregtelenítő csírák

Méregtelenítő csírák

A méregtelenítő csírák nyersen hatásosak. Fogyaszthatjuk vajas kenyérre szórva, vagy salátába is tehetjük. Krémlevesek betéteként is használhatjuk, de ügyeljünk, hogy ilyenkor ne legyen forró a leves, mert akkor a csíra jótékony hatásai elvésznek. Mivelhogy könnyen emészthetőek, nem kell puffadástól vagy emésztési zavaroktól tartani, még az olyan fajták esetében sem, mint a káposzta vagy retek.

Salaktalanításhoz illetve a méreganyagoktól való megszabaduláshoz kitűnő választás a méregtelenítő csíra, mivel nem kell diétázni mellettük. Sokkal szelídebb módszer, mint egy lébőjt kúra, ráadásul nem kell jótékony mellékhatásoktól sem tartanunk. A csírafogyasztást nem lehet túladagolni. Nagyon fontos, hogy csak ellenőrzött forrásból származó csírát vásároljunk. Akár mi magunk is csíráztathatunk magokat, így teljesen frissen fogyaszthatjuk.

  
Iktatva: Méregtelenítés házilag Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024