0

Méregtelenítő gyógynövények és azok hatásai

A mozgásszegény életmód, a tartósított és feldolgozott élelmiszerek fogyasztása, a szennyezett levegő, valamint a gyógyszerek és különböző élvezeti szerek hozzájárulnak a méreganyagok felhalmozódásához. A méregtelenítő gyógynövények, pontosabban a belőlük készült teák, főzetek segíthetnek a felgyülemlett toxinok és salakanyagok elhajtásában. Van, amelyiknek vízhajtó hatása van és a vesét „dolgoztatja meg”, a másik az emésztési folyamatokat gyorsítja. Ismerünk májtisztító vagy éppen hashajtó anyagokat tartalmazó gyógynövényeket is.

A méregtelenítő gyógynövények egyik gyöngyszeme a zöld tea. Kiváló méregtelenítő és vízhajtó. Zsírégető hatása van. Tudjuk, hogy a szervezet a zsírokba raktározza el a toxinokat, így azok elégésével sok méreganyag szabadul fel. A felszabadult toxinokat – vízhajtó hatása révén – a zöld tea a vese segítségével kimossa a szervezetből.

Gyógynövények

Méregtelenítő gyógynövények

Méregtelenítő gyógynövények az említett zöld teán kívül a következők: gyermekláncfű, zsálya, rozmaring, cickafark, csalán, articsóka, máriatövis, bojtorján, kamilla, édesgyökér, édeskömény és a mályva. Jó, hogyha magunk gyűjtjük be ezeket a növényeket, ám ha ez nem lehetséges, akkor a gyógynövényboltokból vagy a gyógyszertárakból is beszerezhetjük.

A méregtelenítő gyógynövények kúraszerűen tudják kifejteni hatásukat, és akkor tudnak igazán hatékonyan tisztítani, ha az előírásoknak megfelelően használjuk őket. A belőlük készült gyógyteák tisztítják és erősítik a szervezetet, ehhez azonban szükség van arra is, hogy ne fogyasszunk olyan élelmiszereket, amelyek mérgezik a testünket.

  
Iktatva: Gyógynövények

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024