0

Méregtelenítő ital

Nyáron a nagy melegben semmi nem esik jobban, mint egy pohár hűs limonádé. Miközben kortyoljuk, nem is gondolunk arra, hogy tulajdonképpen amit iszunk, az egy méregtelenítő ital. A citrom jótékony hatása, ami segít méregteleníteni, benne van a limonádéban, és ha nem fehér cukorral készült, akkor biztosak lehetünk benne, hogy méregteleníti a szervezetet.

 A másik nagyon jó méregtelenítő ital a gyömbértea. A gyömbér nem csak finom, hanem enzimjeinek köszönhetően segít kiüríteni a szervezetből a salak- és méreganyagokat. Egy kis darab gyömbért vágjunk apró darabokra, majd főzzük fel. Hagyjuk kihűlni, majd ha nagyon tömény az íze, akkor csurgassunk bele egy kis mézet. Napi 2-3 csészényit fogyasszunk belőle.

Méregtelenítő ital

Méregtelenítő ital

Minden olyan üdítő, ami kizárólagosan zöldségből vagy gyümölcsből készül, lehet méregtelenítő ital. Például az uborka, citrom és gyömbér keveréke nagyon jó méregtelenítő, de segít a zsírok lebontásában is. Kerüljünk minden olyan italt, ami hozzáadott cukrot, ételszínezéket, tartósítószert tartalmaz, mert ezek nem méregtelenítenek, hanem még tovább növelik a szervezetben a méreg- és salakanyagok szintjét.

A jó méregtelenítő ital nem kell feltétlenül rossz legyen. Például a grapefruitlé is méregtelenít, mégsem rossz. A lényeg, hogy mindig friss alapanyagokból készüljön és ne tartalmazzon cukrot. Ha mégis szükséges az édes íz, akkor egy kis méz megengedett. Napi néhány csésze elegendő is ezekből a jótékony italokból.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024