0

Méregtelenítő kúra gyümölcsökkel

A tartósított élelmiszerek fogyasztása nagyon káros. A túl sok cukor, só és a hozzáadott ízfokozók mind méregként kerülnek a szervezetünkbe. A méregtelenítő kúra gyümölcsökkel olyan hatásos megoldás lehet, ami könnyen, de alaposan kitisztítja a szervezetből a méreganyagokat. A legjobb, ha késő nyáron végezzük ezt a kúrát, hisz ilyenkor van a legtöbb gyümölcs.

 A méregtelenítő kúra gyümölcsökkel alapulhat egy gyümölcsön, de akár több gyümölcs is szerepet kaphat a kúra folyamán. A méregtelenítés lényege, hogy a gyümölcsökben található rostok átmossák a beleket, maguk után tiszta bélfalakat hagyva. A kúra alatt fontos, hogy gyógyteákat is bőségesen fogyasszunk.

Méregtelenítő kúra gyümölcsökkel

Méregtelenítő kúra gyümölcsökkel

A kúra lehet egészen szigorú, amikor is 3-4 napig csak gyümölcsöket eszünk. Ilyenkor ne korlátozzuk a gyümölcsfogyasztást csak egy fajtára. Változatosan együk a gyümölcsöket, mert mindegyikben más-más vitaminok vannak, és a szervezetnek mindegyikre szüksége van. A méregtelenítő kúra gyümölcsökkel másik lehetősége, ha 7-10 napig napi 4-5 alkalommal eszünk gyümölcsöt. Ilyenkor fogyaszthatunk könnyű ételeket is, amik nem tartalmaznak túl sok sót és zsiradékot.

A méregtelenítő kúra gyümölcsökkel azoknak ajánlott, akik könnyedén szeretnének megszabadulni a méreganyagoktól, és nem utolsósorban szeretik a gyümölcsöket. A gyümölcsök közül a legjobb választás a dinnye, az alma, a szőlő valamint a különböző bogyós gyümölcsök.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024