0

Méregtelenítő menü

A mai rohanó világban a test természetes méregtelenítő folyamatai már nem működnek úgy, ahogy kellene. Egy tudatosan összeállított méregtelenítő menü olyan lehetőség, amit bármikor bevethetünk szervezetünk tisztítása érdekében. Érdemes tehát összeállítani egy olyan menüsort, amiben benne van az összes olyan kedvencünk, ami a méregtelenítés szabályainak is megfelel.

A méregtelenítő menü lényege, hogy olyan élelmiszereket fogyasszunk egy étkezés során, ami igazán hatékonyan méregteleníti a szervezetet. Előételnek például egy könnyű salátát választhatunk. A legjobb, ha rukkola salátát fogyasztunk grapefruittal. Mindkettő nagyon erős méregtelenítő hatással rendelkezik. A leves sok zöldségből készüljön, melyhez ne adjunk se rántást, se habarást. A sót nagyon csekély mennyiségben használjuk. A zöldségeknek amúgy is nagyon finom ízük van, nem igényelnek plusz ízfokozót.

Méregtelenítő menü

Méregtelenítő menü

A főétel a méregtelenítő menü legfontosabb része. Válasszunk grillezett vagy párolt húsokat, a zsíros sertéshúst hanyagoljuk. Együnk helyette édes- és sós vízi halakat, csirkét, pulykát. A tésztát és a krumplit hagyjuk ki a menüből, akárcsak a kenyeret. Ha desszertet is szeretnénk, akkor könnyű, joghurtalapú gyümölcsös édességeket válasszunk.

Bármilyen ételeket is választunk a méregtelenítő menü során, fontos, hogy mindegyikből jó ízzel tudjunk fogyasztani bűntudat nélkül, hisz a legtöbb méregtelenítő étel nem hizlal, és az eredményért mindenképp megéri.

  
Iktatva: Ételek, diéta Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024