0

Méregtelenítő receptek

Fontos lenne minden étkezés alkalmával alaposan megválogatnunk, hogy mi az, amit elfogyasztunk. A méregtelenítő receptek azon túl, hogy segítenek eltávolítani a salak- és méreganyagokat, még finomak is. A méregtelenítés ugyanis nem egyenlő sem a vegetáriánus, sem az ízetlen ételekkel.

 A méregtelenítő receptek alapja a zöldség, de ez nem jelenti azt, hogy a húst kerülni kell. A húsok közül azokat lehet választani, amelyek nem zsírosak: pulykát, halat, csirkét, bárányt, ló- vagy zsírtalanított kacsahúst. Nagyban függ az étel milyensége az elkészítés módjától is. Kerüljük a bő olajban sütést, válasszuk inkább a grillezést, így még sokkal finomabb is lesz. Ha sütőben készítjük, akkor nem kell olaj hozzá, csak egy kis víz a húsok alá, így finom ropogósra sülnek. A zöldségeket, ha nem tudjuk nyersen fogyasztani, akkor pároljuk és ne főzzük. Így magas marad a vitamintartalmuk.

Méregtelenítő receptek

Méregtelenítő receptek

A só- és cukorbevitel nem fér bele a méregtelenítő receptek sokaságába. A só helyett használhatunk zöldfűszereket, valamint a cukrot mézzel helyettesíthetjük. E receptek érdekessége, hogy a lisztet sűrítésként amennyire lehet, kerüljük, inkább használjunk helyette ételkeményítőt.

A méregtelenítő receptek sokaságát megtalálhatjuk az interneten is. Válogassunk kedvünkre, próbáljunk ki minél többet, hogy megtaláljuk azokat, amik a kedvenceink lehetnek, s melyek segítségével szervezetünket időnként kitisztíthatjuk.

  
Iktatva: Ételek, diéta Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024