0

Méregtelenítő rizs

Az ázsiai népek kedvenc étele a rizs. Ha megfigyeljük őket, észrevehetjük, hogy kevés az elhízott ember, valamint az átlagéletkor is magasabb náluk, mint Európában. Tudósok bebizonyították, hogy ez többek közt a méregtelenítő rizsnek köszönhető, és jótékony hatásai közül ez csak néhány. Nem beszélve arról, hogy nagyon finom, és könnyű változatosan elkészíteni.

 A méregtelenítő rizs kiválóan eltelíti a gyomrot, ezért a legtöbb fogyókúra alkalmával is használják, hisz sokáig nem éhezünk meg tőle. Rengeteg elkészítési módja van, és majdnem bármilyen fűszert tehetünk hozzá. Nagyon jól párosítható úgy a gyümölcsökkel, mint a zöldségekkel, de húsok kísérőjeként is megállja a helyét. Levesbetétnek sem utolsó.

Méregtelenítő rizs

Méregtelenítő rizs

Legkönnyebben enyhén sós vízben tudjuk elkészíteni, ez is az egyik legegészségesebb módja a méregtelenítő rizs fogyasztásának. Már vannak kifejezetten rizskúrák is, amikor az étkezések nagy százalékát teszi ki a rizs. Ezt a kúrát szívesen alkalmazzák a fogyókúrázók is. Legyünk óvatosak azonban a rizs fogyasztásánál, hisz vannak, akiknél székrekedést okoz a sok rizs fogyasztása. Ezt kellő mennyiségű folyadék fogyasztásával tudjuk megelőzni.

Ha szeretjük, akkor minden héten szerepelhet az étkezésünkben a méregtelenítő rizs. Bár még nem bizonyított, de sok tudós állítja, hogy a rákos megbetegedések megelőzésében a rizs fogyasztásának is nagy szerepe van, erre példa az is, hogy az ázsiai népeknél jóval alacsonyabb a rák.

  
Iktatva: Ételek, diéta Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024