0

Méregtelenítő rizskúra

Ha igazi méregtelenítést szeretnénk végezni, akkor a méregtelenítő rizskúra az egyik legjobb választás. Kétfajta kúra létezik: van a szigorú, amikor csakis rizs fogyasztható, és van az enyhébb, amikor a rizs már párosítható zöldséggel és gyümölccsel is. Csak az akaraterőnkön múlik, hogy melyiket választjuk. Tudnunk kell, hogy egy ilyen kúrát évente egyszer, legfennebb kétszer lehet elvégezni. Mivel nem tartalmaz semmi fehérjét, így egy hétnél tovább nem ajánlatos tartani.

A szigorú méregtelenítő rizskúra lényege, hogy csak rizset fogyasztunk egy héten át. Az enyhén sós vízben megfőtt rizs már a múlté. Átvették a só helyét a friss, vitamindús fűszerek. Mikor megfőtt a rizs, keverjünk hozzá bazsalikomot, petrezselyemzöldet, vágjunk hozzá chili paprikát, vagy épp használjunk szójaszószt, ha mégis kell egy kis sós íz. A lényeg, hogy rizsen kívül semmi más.

Méregtelenítő rizskúra

Méregtelenítő rizskúra

Az enyhébb méregtelenítő rizskúra alkalmával a rizshez már ehetünk friss zöldségeket vagy gyümölcsöket. A gyümölcsökkel is nagyon jól harmonizál a rizs. Próbáljuk ki például a barackos rizst, hisz igazán finom együtt a kettő.

Keményítőtartalmának köszönhetően a méregtelenítő rizskúra kivonja a sólerakódásokat az ízületekből, épp ezért ízületi problémákkal küszködőknek is nagyon ajánlott. Káros hatása nincs a rizskúrának, de vannak olyan emberek, akiknél székrekedést okozhat, ezért fogyasszunk sok folyadékot a kúra alkalmával.

  
Iktatva: Ételek, diéta Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024