0

Méregtelenítő tea-összetevők

A legjobb méregtelenítő teák azok, amelyek antioxidánsokban gazdagok. Ezek a teák ugyanis egy olyan szabadgyököt távolítanak el szervezetünkből, amelyek különböző megbetegedéseket idézhettek volna elő. Erre az egyik legkiválóbb a zöld tea, amelyből ma már több fajtát is ismerünk. A japán zöld tea azért különösen ajánlott a különféle méregtelenítő eljárások során, mivel a szervezetből ilyenkor az ásványi anyagok nagy része is távozik, amelyet pótolni kell. Ez a tea pedig magas C-vitamin tartalmú, tehát immunrendszer erősítő.

Egy másik igen erős méregtelenítő tea az oolong, amely nem okoz súlycsökkenést a közhiedelemmel ellentétben, így fogyókúrázóknak is csak méregtelenítés szempontjából ajánlott. A méregtelenítő tea-összetevői tehát olyan növényekből kell álljanak, amelyek antioxidánsokat tartalmaznak, illetve legtöbb ilyen tea élénkítő hatással is bír.

Méregtelenítő tea-összetevők

Méregtelenítő tea-összetevők

Egy igen régi indiai recept szerint a legjobb méregtelenítő tea összetevői a gyömbér, a szegfűszeg, a fahéj, a fekete bors, valamint a kardamom. Ez fűszertea néven vált ismerté. Ha a keveréket tea és cukor nélkül fogyasszuk, akkor a méregtelenítési folyamat sokkal hatásosabbnak bizonyul. Egy másik, számunkra talán meglepő méregtelenítő tea a petrezselyemzöld-tea. A japán teához hasonlóan magas C-vitamin tartalmú, de emellett számos ásványi anyagot is tartalmaz, és felfrissíti a lélegzetet.

A méregtelenítő tea-összetevők egy másik fontos eszköze a probiotikum. Ez megtalálható a kombucha teában, így ideális tisztítókúra esetén.

  
Iktatva: Gyógynövények Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024